Thursday, October 29, 2009

Promo!!!

Salam 'Alayik...

Lama jugak pikir... selepas habis pikir... maka Teratak yang kosong 'itu'... telah pun berjaya diupdatekan.. Moga usaha sambil2an ini mendapat keberkatan dariNYA... InsyaAllah, AMEEN.

Utk sape2 yg sudi.. jengoklah ke Teratak BARU kami... :-)

Jumpa di 'sana'!!! hehe...

Tuesday, October 20, 2009

Snip Snap

Salam 'Alaiyk....

Semalam aku keluar pi pekan Kepala Batas... ada hajat yang ingin ditunaikan.... tapi ada aral melintang pulak... end up gi Pasar beli udang & ayam... pastu terus balik rumah...

On da way balik tu... sambil2 drive tu tetiba hati terdetik nak pi jalan2.... since aku tak suke sangat beriya gi jauh2... dah tu plak dgn kesuntukan masa.... maka aku pun pikir nak pi jalan2 tasik... ingat KL je ke ada Tasik Titiwangsa... kat sini pun ada... aku pun terpikir nak pi Tasik Mengkuang Dem.. tapi balik umah aku tak de la nk bgtau wife aku lagi... kang last minit tak dapat pi.. kuciwa plak dia.. so, aku diam2 jer la dulu...

Then dlm lepas Asar aku dpt sms dr seseorg...
"Jom jalan2 Tasik Mengkuang nak petang ni??" bunyi sms tu mcm ni la..
"Jln2 je ke?" Aku pun buat2 jual mahal...
"Jogging ke tangkap gambar ke" si dia balas...
"Jln je lah" Aku reply... (niat di hati nk jogging, tapi kasut kena beli baru... huhu)

Lepas dapat sms tu... kebetulan apakah??? bak kata pepatah : Ibarat org mengantuk di sorong bantal - Kecil tapak tangan nyiru kami tadahkan - Pucuk dicita ulam mendatang - tak sangka sama pulak plan kami.... hehe...

Seperti yang dirancang... kitorg pun bergerak ke Tasik Mengkuang Dem kul 5 lebih.. wlwpun kepala aku dah bg signal utk migrain.... takpe sebab tasik tu 5 minit jer dari umah.. huhu..

So, sampai sana.. kami pun jalan2 sambil amik gambar... ramai jugak manusia sambil menikmati ciptaan Allah.. dan bila lihat sesuatu yang cantik tu... mesti la pikir sape Penciptanya... :-)

Jom tengok sape yang kene..... huhu...

Pose syok sendiri... huhu..

-----------

Ni gambar yg diambil Sabtu lepas masa jalan2 kat kampung... ingat nak jalan2 je.. sekali ada view menarik... siap ada bangau2 berterbangan.... banyak pulak tu... maka, aku terus benti kete & amik2 gambau.... budak2 kat situ pun pelik tengok... macam jakun je.... tapi nasib baik plat kete W... kira org bandar masuk hutan la ni... hohoho.. ;-P




-----------

Gambar2 kat bawah ni plak Anisa teringin nak pakai inai.... maka MakTok pun tolong petikkan daun inai, blend, and tempek kat jari jemari dia tu.... sekali Maktok pun lepas gian berinai jugak.... hehe.. Dan aku pun skali skala test skill snap photos yang ala2 gambar jadian... huhu..



that's all for now..... peace!! :-D

"Terima kasih atas nikmat Allah"

p/s: gambar 2 tu terpaksa collage.. kang panjang pulak entry ni....

Tuesday, October 13, 2009

Bantu / Buntu

Salam 'Alaiyk....

Terasa dah lama aku tak membebel kat dlm blog ni... asyik tempelkan gambor yang ala2 jadi tak jadi tu jer... kadang2 kata orang.. photo speaks louder than a word.... apakah??? haha...

Sebelum aku mengarut dengan panjang lebar... aku nak Congrats to Nawal for her enggagement last Saturday... moga Allah permudahkan jalan mereka utk sebuah ikatan yang suci... huhu (terasa baru minggu lepas je aku kawin... dah adik ipar pulak nak ikut jejak langkah..) hehe...

Hmm... beberapa minggu ni, ada sorang kawan cuba utk selesaikan masalah 3-4 segi dia.... biasa la.... dah 3-4 segi ni mesti melibatkan hati & perasaan.... dah naik penat sebenarnya aku ni... ikutkan mmg malas nak ambil 'pot'... tapi memikirkan bila org yg dlm kesusahan memerlukan pertolongan aku.... nak tak nak, terpaksa jugak tlg apa2 yg patut....

Aku dah cuba part aku sedaya mungkin.. even wife dia pun dah call aku citer itu ini & tolong dia selesaikan.... selebihnya terletak pada diri dia sendiri... cuma aku agak sakit telinga bila kawan aku ni masih tak mahu buang jauh2 dengan apa yang dah berlaku... klw nak ikutkan dah setle masalah ni... tapi dia terbawak2 dgn dendam, geram, marah dan sewaktu dengannya...

Sampai 1 tahap, aku cakap kat dia... tak payah la pening2kan kepala dgn pikir perkara2 yg boleh porak perandakan masa depan dia... semua tu bisikan syaitan jer... tapi dia keep saying tak boleh lupakan sepenuhnya... masih ada rasa sayang, geram, marah dll... dah psyco plak aku tengok member aku ni...

Aku jadi buntu nak cakap ape kat dia... nak nasihat lebih2 pun... aku bukan Dr Fadzilah Kamsah ke ape ke... habis2 sangat pun aku cakap dekatkan diri dengan Allah... itupun dah berbuih mulut aku... dan dia pulak sibuk suh aku clarify itu ini... jawab soalan dia yg pelik2... salahkan takdir la... pikir kemungkinan itu ini la... yang bagi aku.. nonsense, rubbish!!!! hmmm... Allah je yang tau... nak je aku cakap lantak ko lah.... buat pening kepala aku jer... tapi as listener & dan ingin memberi advice... aku cuba control gak... masih cuba berlapik dlm memberi jawapan @ cadangan dll...

Aku buntu... nak buat derk je atau nk sound direct jer.. atau tak yah communicate pape lagi dgn dia... serba salah aku jadinya... sbb dia memerlukan seseorang utk share apa yang dia rasa skrg... wlwpun aku rasa dia tak perlu nk pikirkan lagi hal itu since semuanya sudah selesai @ dah ada kesimpulannya tersendiri....

And 1 ayat dia kat aku.. "jgn jemu bercakap dgn aku... sbb aku dah tak ade org lain lg dah nk bercakap"

But... aku tak tau nak cakap ape lagi dah.... hope to get advice / ilham cemana aku nak 'bantu' dia utk stop talking about his problem anymore... betul ke tindakan aku ni..?? am i right???

Wednesday, October 7, 2009

Happy Birthday to You

Wake me up when September ends...
It reaches Oct, 7...
And today it's your day...
It's your birthday.....

Semoga segala impian & harapan menjadi kenyataan...
Dan diberkati Allah sepanjang kehidupan...
Seumur hidup beroleh keberkatan...

"Selamat Hari Lahir Sayang"

video